Sesiuni de informare privind drepturilor persoanelor cu dizabilități psiho-sociale

Sesiuni de informare privind drepturilor persoanelor cu dizabilități psiho-sociale

În perioada lunilor noiembrie-decembrie a.c., beneficiarii proiectului „Nimic pentru noi fără noi: dezvoltarea rețelei de experți în drepturilor persoanelor cu dizabilități psiho-sociale și intelectuale”, derulat de Asociația SOMATO, au participat la sesiuni de informare cu actorii-cheie din șapte comunități rurale, organizat către proiectul MENSANA și au moderat unele discuții privind drepturile omului.

Subiectele abordate în cadrul acestor sesiuni de informare s-au axat pe tematica drepturilor persoanelor cu dizabilități psiho-sociale și intelectuale, precum și pe aspectele multidisciplinare în dezvoltarea serviciilor comunitare de sănătate mintală.

„Asemenea evenimente sunt binevenite. Societatea nu este încă bine pregătită pentru a interacționa cu persoane cu probleme de sănătate mintală. Aceste lucruri trebuie învățate”, a menționat Galina Cotelea, directoarea Gimnaziului din Jora de Sus, raionul Orhei.

Parascovia Marov, co-moderatoare a unor sesiuni de informare, spune că este bucuroasă că a reușit să se implice în aceste activități.

„Consider că asemenea evenimente sunt binevenite pentru comunități. Suntem implicați într-o lucrare foarte bună”, a menționat Parsacovia Marov.

Printre participanții la sesiunile de informare s-au numărat primari de localități, asistenți sociali, medici de familie, alți actori-cheie din comunitate. Un alt scop al sesiunilor de informare a fost promovarea incluziunii sociale a persoanelor cu probleme de sănătate mintală. /Foto eveniment/

---

Material realizat în cadrul proiectului „Nimic pentru noi fără noi: dezvoltarea rețelei de experți în drepturile omului în domeniul dizabilităților psiho-sociale și intelectuale”, susținut financiar de Ambasada Finlandei la București și derulat de Asociația SOMATO. 

20 decembrie, 2017