Au fost acordate Premiile în Sănătate

Au fost acordate Premiile în Sănătate

Ediția a doua a Galei Premiilor în Sănătate s-a desfășurat la 9 aprilie, în Chișinău, în cadrul căreia au fost desemnați zece laureați. Printre cei nominalizați s-a numărat și Asociația SOMATO, care a acumulat cele mai multe clickuri (3110) în cadrul votingului pe Internet la categoria „ONG în Sănătate”.
Concursul pentru Premiile în Sănătate a fost organizat în două etape: votingul online pe siteul www.prosanatate.md (între 29 martie și 5 aprilie) și desemnarea învingătorilor de către un juriu format din 20 de personalități din domeniul sănătății.
Astfel, de Premiul special al anului „Echipa pacientului hipertensiv” a fost acordat unei echipe din cadrul Asociaţiei Medico-Teritoriale Botanica din Chișinău; Premiul „Cea mai bună echipă de urgenţă” a fost acordat unei echipe a Substației Asistenţei Medicale de Urgenţă din Hânceşti;
juriul a decis să acorde Premiul „ONG în sănătate” Centrului Strategii şi Politici de Sănătate. Premiul „Cel mai performant management al IMS” a fost decernat Centrului de Sănătate Balatina, raionul Glodeni. Premiul „Cel mai bun medic de familie” a fost acordat lui Ion Onţa, medic Centrul de Sănătate Sipoteni, Călărași. Premiul „Reprezentantul Sistemului de Asigurare Obligatorie de Asistenţă Medicală în teritoriu” i-a fost acordat lui Grigore Cugal, directorul Agenţiei Teritoriale Bălţi al CNAM. Premiul pentru activitate didactică a fost acordat lui Grigore Friptuleac, şef catedră Igienă, facultatea Medicină a Universității de Medicină. Premiul „Prevenţie în sănătate” a revenit Ninei Tinta, medic-epidemiolog, şef secţie Centrul de Sănătate Publică Chişinău. Premiul „Cea mai social orientată entitate farmaceutică” a fost acordat rețelei de farmacii „Hippocrates”. Premiul „Jurnalism de sănătate” a fost decernat jurnalistei Irina Papuc.

Premiul „Întreaga carieră medicală” a acordat de către juriu academicianului Gheorghe Ghidirim.

Gala Premiilor în Sănătate a fost organizată de Biroul de Coordonare al OMS în Moldova, Ministerul Sănătăţii, Compania Naţională de Asigurări în Medicină şi Clubul „Pro Sănătate”.

9 aprilie, 2013