Au consemnat Ziua Sănătăţii Mintale

Au consemnat Ziua Sănătăţii Mintale

Asistenţii sociali şi psihologii Centrului de Sănătate Mintală „SOMATO” din Bălţi, studenţi de la Facultatea de Psihologie a Universităţii „Alecu Russo” din Bălţi, precum şi circa 30 de beneficiari ai Centrului „SOMATO” şi ai Centrului pentru copii cu dizabilităţi mintale „DANKO” din Bălţi au consemnat, la 10 octombrie, Ziua Sănătăţii Mintale în cadrul unei activităţi cognitiv-distractive. „Psihologii noştri le-au vorbit beneficiarilor despre importanţa sănătăţii mintale, despre necesitatea adoptării unui mod sănătos de viaţă şi despre cum aceştia sunt ajutaţi să aibă o sănătate mai bună”, a comunicat Corina Popa, directoarea Centrului „SOMATO”.
Beneficiarii au fost antrenaţi în concursuri la tema sănătăţii mintale, au recitat poezii, au cântat şi au spus proverbe despre sănătatea mintală.

La sfârşitul manifestării, celor mai inspiraţi beneficiari le-au fost înmânate diplome.

Astfel, discipolii celor două centre pentru persoane cu dizabilităţi mintale din Bălţi au consemnat Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale. În lume această zi este consemnată din 1992, în fiecare an la 10 octombrie. În acest an, genericul Zilei Mondiale a Sănătăţii Mintale este „Să investim în sănătatea mintală”.

Centrul de Sănătate Mintală „SOMATO” activează la Bălţi din anul 2000, fiind prima instituţie comunitară de acest gen din R. Moldova. Centrul „Danko” a fost deschis la Bălţi la 6 octombrie 2009 şi ofere servicii copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi mixte severe.

Conform datelor oficiale, în municipiul Bălţi sunt peste trei mii de persoane cu probleme de sănătate mintală, inclusiv peste 200 de copii şi circa 190 de adolescenţi.

10 octombrie, 2011