Asistență Olandeză pentru Internatul din Bălți

Asistență Olandeză pentru Internatul din Bălți

90 de plapome au fost donate de o organizație olandeză Internatului psihoneurologic din Bălți. Este vorba de organizația „MacroMicro” din Olanda, care a reușit să acumuleze 1520 de euro în rezultatul promovării unei campanii de colectare de fonduri pe rețelele de socializare. Animatorul campaniei a fost Fer Haak, unul dintre experții străini care a asistat Asociația SOMATO în cadrul unui proiect axat pe deschiderea primelor locuințe protejate în R. Moldova pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală.
Directorul Internatului psihoneurologic din Bălți, Vasile Petic, spune că gestul oamenilor din Olanda i-a impresionat pe angajații și beneficiarii instituției.

„Le mulțumim partenerilor din Olanda pentru faptul că au reușit să colecteze fondurile necesare în vederea procurării plapomelor necesare beneficiarilor noștri”, a spus Vasile Petic.

Amintim că, la finele anului trecut, organizația olandeză „MacroMicro” a transmis Internatului psihoneurologic din Bălți circa nouă tone de mobilă (peste 250 de articole de mobilă) în valoare de peste cinci mii de euro.

Internatul psihoneurologic din Bălţi are circa 550 de pacienți.

 

11 iulie, 2013